Nature’s collection

Spånsugning til snedkerværksted ved Nature’s Collection

NATURES Collection er kendt for sine eksklusive pelsprodukter og lammeskind i nordisk design. Virksomheden lægger vægt på unikke, in-house designede produkter af høj kvalitet og bæredygtighed, distribueret globalt til over 70 lande.

Til deres træværksted hvor de producerer møbler og inventar, var der brug for en effektiv og fleksibel udsugningsløsning til at håndtere træspåner ved bearbejdning og rengøring omkring maskiner for at undgå træstøv i værkstedet, af hensyn til medarbejdernes sundhed. 

Anlægget er med indbygget krydsvarmeveksler for at sikre effektiv varmegenvinding og sikre en balance mellem udsugning og indblæsning. Alle udtag er leveret med pneumatiske skydespjæld og smartpowerbokse, der aktivere anlægget når maskinerne anvendes, dette sikre en effektiv og energibesparende drift. I værkstederne er placeret rengøringsudtag, så der kan opretholdes et godt arbejdsmiljø for medarbejderne.

Nem og praktisk tømningssystem.
Filterdelen er udstyret med automatiske fyldemelder og automatisk filterrensning. I containeren kan der isættes en bigbag som kan løftes op med truck og tømmes ved åbning

Produkter der indgår i løsningen 

4000EXVX

BZ15—600L

Pas på det organiske støv- det er også farligt

Arbejde med træstøv, som det ofte ses i møbelindustrien, er forbundet med en øget risiko for udvikling af kræft i næse og bihuler ifølge forskning fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. En undersøgelse viser, at arbejdstagere udsat for træstøv har en højere forekomst af adenocarcinoma, en form for kirtelkræft. Træstøv forårsager også DNA-skader og inflammatoriske reaktioner i lungeceller, hvilket antyder dets potentiale til at være kræftfremkaldende. Overraskende viser forskningen, at hårde træsorter som eg og bøg ikke er mere inflammatoriske end bløde træsorter som fyr og gran, hvilket udfordrer tidligere antagelser omkring træstøvs sundhedseffekter

Disse kendsgerninger gør det endnu mere aktuelt at sikre sine medarbejder ve og vel, så godt som overhovedet muligt. Og derfor skal man som virksomhed der arbejder med støvproducerende materialer ikke tøve med at få indrettet arbejdspladsen med effektiv udsugning. 

Læs mere her om farerne ved indånding af træstøv.