Makerspace

Med øget fokus på STEM læringsmiljøer, er fremtiden er flyttet ind på skoler og uddannelsessteder. Nye udfordringer opstår når det gælder udsugning i tværfaglige læringsmiljøer som Fablabs eller maker spaces. Det er ikke bare nødvendigt at udsuge giftige og ildelugtende dampe fra lasercutters, 3D printere og loddestationer – det er også lovmæssigt påkrævet.

Vores løsninger klarer udsugning og filtrering af luften i lokaler på skoler og uddannelsesinstitutioner. 

Er du rådgiver, arkitekt, entreprenør eller bare nysgerrig?

Følgende processer kræver udsugning:

Punktudsugning ved 3D-printere og lodning
Udsugning ved lasercutter

Faren ved mange af de dampe der udvikles fra maskiner i et Maker Space, er at der ikke altid er sammenhæng mellem lugtgener og mængden af partikler. Derfor kan du ikke stole på næsen og bruge den til at afgøre hvornår det er tid til at tænde for udsugningen.

Med vores løsninger sikrer I at elever og undervisere ikke arbejder i giftig røg og dampe.
En korrekt tilpasset udsugningsløsning kan desuden bidrage til at nedbringe driftsudgifter med et behovsstyret anlæg. 

Et veludtænkt procesventilationsanlæg fra Linå Procesventilation giver jer en fleksibel og alsidig løsning.

Vi leverer totalløsninger og sikrer at alle led i udsugningen kommer på plads – og på det rette sted – så I har et fleksibelt læringsmiljø hvor sugearme er strategisk placeret, uden at komme i vejen for elever og lærer når der undervises og eksperimenteres. 

Udstyr ofte overset når der udarbejdes kemisk APV på skolen

Når man gennemgår undervisningslokalernes behov for procesudsugning, kan man komme til at overse at lasercutters og 3D Printere skal udstyres med procesudsugning. Selvom der  kan være tale om lavt niveau af giftige gasser, som udledes fra den enkelte maskine skal man huske at: 

-De giftige stoffer der udledes i lokalet over tid, kan bygge sig op i  luften og aflejres på møbler og overflader. 
– Lærere og elever over tid, ved brug af maskinerne, vil blive udsat for en betydelig mængde af giftige og potentielt farlige stoffer. Procesudsugning er med til at reducere risikoen for indånding af disse. 
– Være opmærksom på cocktaileffekten af kemiske stoffer som både elever og lærere møder i deres dagligdag på skolen.   

Få styr på indeklimaet - og spar penge

Ifølge en ny undersøgelse er der flere steder målt over 450 skadelige kemikalier i luften i de danske folkeskoler.

Denne problematiske situation kan forbedres med mekanisk ventilation. 

Resultaterne viser nemlig, at klasser med mekanisk ventilation oplever lavere niveauer af kemikalier sammenlignet med dem, der kun lufter ud ved at åbne vinduerne. 

Den rette form for ventilation er afgørende for elevernes trivsel, koncentration og undervisningsmiljø. Med den aktuelle energikrise og potentielt nedsat ventilation kan problemet med kemikalier i luften forværres i faglokalerne, hvilket påvirker elever og læreres sundhed. 

I stedet for at forsøge at spare penge ved at åbne vinduer og skrue ned for varmen anbefaler vi at I investerer i god løsning med luftrenser og anlæg med varmegenvinding i jeres faglokaler og tværfaglige STEM undervisningsmiljøer.

Læs mere om hvordan I kan sikre et godt indeklima ved at supplere med en loftshængt mekanisk LUFTRENSER i Klasselokalet. 

Har du brug for rådgivning?

Kontakt os på 32265252
Eller udfyld oplysninger og bliv kontaktet